فیلر صورت یکی از بهترین و سریع ترین راه ها برای حجیم نمودن بخش های مختلف صورت است. این تکنیک که سبب رفع گودی ها و چین و چروک های صورت می شود دارای انواع مختلفی می باشد. تشخیص بهترین نوع این تکنیک شاید اندکی دشوار باشد. بنابراین در این مقاله به بررسی انواع مختلف آن از جهات مختلف خواهیم پرداخت. همچنین نکات مهم و اساسی موجود درباره فیلر را مورد بررسی قرار می دهیم.
فیلر ریوانس نوعی ژل جوان کننده است که جهت رفع چین و چروک نواحی مختلف پوست به آن تزریق می شود. می توان گفت فیلر یک مواد شیمیایی و دارویی است که در کارخانجات و شرکت های ساخت دارو تولید می شود.
تزریق فیلر صورت به وارد کردن موادی طبیعی یا مصنوعی تحت عنوان ژل، به قسمتی از پوست صورت گفته می شود. این ژل قابل تزریق در عمق های مختلفی از پوست می باشد تعیین عمق تزریق به عواملی مانند عمق و میزان عارضه بستگی دارد.
[elementor-template id=”2993″]
فیلر صورت ماده ای است ژل مانند که به زیر پوست تزریق شده و سبب بازگشت حجم از دست رفته نواحی مختلف صورت می شود. به طور کلی کاربردهای این ماده عبارتند از:
فیلر صورت بر اساس ماندگاری به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول فیلر دائمی و دسته دوم فیلر نیمه دائمی و دسته سوم فیلر موقت می باشند.
فیلر های موقتی موادی هستند که از کلاژن تهیه می شوند. احتمال بروز حساسیت در این نوع فیلر بسیار بالا بوده و ماندگاری آن بیشتر از ۶ ماه نمی باشد. همچنین برای مشاهده نتیجه مطلوب از تزریق این نوع ژل لازم است مقدار زیادی از آن به زیر پوست و ناحیه مورد نظر تزریق شود. از این رو استفاده از نوع موقتی در دراز مدت به نفع مصرف کننده نخواهد بود. زیرا نیازمند صرف هزینه های بسیار است.
هرچند استفاده از این نوع فیلر صورت ممکن است سبب گلوله شدن در زیر پوست شود اما به نسبت نوع موقتی محبوب تر و رایج تر می باشد. همچنین از ماندگاری بیشتری نیز برخوردار است.
فیلر صورت دائمی از دو بخش تشکیل شده است. بخشی از آن قابل جذب و بخشی دیگر غیر قابل جذب می باشد. بخش قابل جذب آن از ترکیباتی مانند کلاژن تشکیل شده است و به مرور زمان جذب شده و تاثیر خود را خواهد گذاشت. نوع غیر قابل جذب بیشتر در نواحی که پوست از ضخامت بیشتری برخوردار است مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ممکن است بعد از مدتی فرد آن را در زیر پوست خود به شکل گلوله احساس کند.
فیلر صورت موقتی بر اساس مواد تشکیل دهنده به سه دسته تقسیم می شود :
فیلری که بر پایه کلاژن است
ژل کلاژن اولین نوع فیلر صورت تولید شده است. ماندگاری این نوع بسیار کم بوده و حداکثر تا ۶ ماه دوام دارد و به دلیل حساسیت زا بودن از محبوبیت کمتری برخوردار است.
فیلری که بر پایه هیالورونیک اسید است
این نوع فیلر صورت دارای ماندگاری بیشتری نسبت به ژل تشکیل شده از کلاژن می باشد. همچنین با مقدار اندکی از آن می توان حجم زیادی را در ناحیه تحت درمان مشاهده کرد. نکته مثبت درباره این نوع ژل حساسیت زا نبودن آن است. در ترکیب این فیلر ماده ای به نام لیدوکائین وجود دارد که نوعی بی حس کننده موضعی است و سبب تسکین درد در ناحیه تزریق می شود.
فیلری که بر پایه کلسیم هیدروکسی آپاتیت است
این نوع ژل تزریقی از کلسیم هیدروکسی آپاتیت که یک ماده طبیعی موجود در استخوان است تشکیل شده است. از این نوع ژل برای تزریق در بخش های عمیق پوست استفاده می شود. معمولا این فیلر بسیار سنگین بوده و برای رفع چین و چروک هایی با عمق زیاد بکار برده می شود.
فیلر صورت اغلب بر آسیب ها و موارد زیر تاثیر مثبت و موثری می گذارد:
فیلر صورت بر اساس مواد به کار برده شده در آن به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شود:
فیلر طبیعی: این نوع از فیلر در کارخانه های صنعتی تولید می شود اما مواد تشکیل دهنده آن بر پایه مواد طبیعی می باشد.
فیلر مصنوعی: این نوع فیلر کاملا صنعتی می باشد و مواد تشکیل دهنده ان مصنوعی بوده و هیچ ردی از مواد طبیعی در آن دیده نمی شود.
از مهمترین مواد تشکیلدهنده ژل میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
هر چند فیلر صورت روشی معمول و مناسب جهت رفع برخی مشکلات و معایب صورت است اما قابلیت درمان دائمی برخی مشکلات پوست و صورت را ندارد. لیفت صورت، لیفت ابرو و لیفت چشم از جمله مواردی هستند که با فیلر قابل درمان نیستند. بنابراین برای درمان آن ها جراحی بهترین راه حل و گزینه پیش رو است. به طور کلی جهت گرفتن نتیجه ای دائمی و ماندگار انجام فیلر کارساز نخواهد بود.
درباره دوره درمان با فیلر صورت باید گفت که تعداد جلسات تزریق به عواملی مانند شدت و عمق مشکل ایجاد شده در پوست بستگی دارد. هر چه میزان و عمق چین و چروک و گودی ایجاد شده در پوست بیشتر باشد تعداد جلسات مراجعه و تزریق نیز به همان نسبت بیشتر خواهد بود. دوره بهبوده و نقاهت بعد از انجام تزریق به شرایط بیمار و نوع فیلر انجام شده بستگی دارد. به طور کلی انجام فیلر دوره نقاهت خاصی ندارد و تنها توصیه پزشکان رعایت برخی موارد ساده و جزئی می باشد.
تزریق فیلر صورت در عین سادگی جهت نتیجه ای مطلوب و مناسب نیاز به رعایت موارد مراقبتی بعد از انجام دارد که شامل موارد ذیل می باشند:
فیلر صورت عوارض خاصی ندارد اما ممکن است چندین ساعت و حتی چند روز بعد از انجام آن شاهد برخی عوارض موقتی در پوست بود از جمله:
نکته: جهت رفع این عوارض می توان از کمپرس یخ استفاده کرد. با این حال ممکن است برای درمان برخی از واکنش ها و ناراحتی های ایجاد شده به مصرف دارو نیاز باشد.
فیلر صورت همانند بسیاری از اعمال ترمیمی دیگر دارای مراحل مختلفی است که عبارتند از:
یکی از مهم ترین مزایا و فواید انجام فیلر صورت بازگشت اعتماد به نفس به افراد است. علاوه بر آن می توان به مشاهده فوری نتیجه، عدم نیاز به گذراندن دوره نقاهت، کوتاه بودن زمان مورد نیاز جهت تزریق به عنوان مزایای دیگر اشاره کرد. همچنین اثر طولانی مدت و گاهی هم دائمی و دریافت نتیجه طبیعی از دیگر مزایای مهم و قابل توجه انجام فیلر می باشند.
در برخی مواقع ممکن است بعد از انجام فیلر صورت باز هم مشکلات و چین چروک پوست به کلی از بین نروند. بنابراین پزشک معالج بعد از انجام تزریق اقدام به تزریق بوتاکس نیز می نماید. با این اقدام درصد نیاز به عمل جراحی در افراد تا حد زیادی کاهش می یابد. لازم به ذکر است که از روش تزریق همزمان بوتاکس و ژل بیشتر در نواحی پیشانی استفاده می شود.
برای اطلاعات بیشتر درباره فیلر و بوتاکس می توانید مقاله “فیلر بهتر است یا بوتاکس; شما کدام روش را انتخاب می کنید؟” را مطالعه نمائید.
انجام فیلر صورت به دلیل وجود مواد مصنوعی و شیمیایی در ترکیب آن ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. این معایب و عوارض عبارتند از:
فیلر صورت مانند هر روش درمانی دیگر با ممنوعیت هایی همراه است. مبتلایان به بیماری های خود ایمنی، مبتلایان به بیماری های پوستی و زنان باردار و شیرده نباید به انجام این عمل فکر کنند. همچنین افراد دچار مشکلات انعقاد خون و مبتلایان به عفونت های پوستی نیز از دیگر افرادی هستند که انجام تزریق برای آنان ممنوع می باشد.
به طور کلی از فیلر صورت جهت رفع چین و چروک عمیق و نیمه عمیق و سطحی پوست استفاده می شود. در واقع این روش به روش پرکننده چین و چروک معروف است. با این حال تاثیری که ژل بر روی پوست افراد می گذارد بسیار بیشتر از برطرف کردن چین و چروک است. به نحوی که امروزه افراد بسیاری از این روش به عنوان یک روش زیبا سازی در پوست استفاده می کنند.
روش دیگری هم به نام تزریق چربی وجود دارد که برای آگاهی دقیق تر از آن می توانید مقاله “فیلر بهتر است یا چربی؟” را مطالعه نمائید.
انواع مختلف فیلر صورت از لحاظ سلامت مورد تایید FDA کشور آمریکا می باشند و دارنده نشان CE بر اساس استانداردهای تولید هستند. هرچند تعداد بسیاری از این ژل ها تاثیری موقت دارند اما به دلیل تاییدیه های ذکر شده از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
سخن آخر
انجام فیلر صورت و رفع عیوب پوست با این روش یکی از پیشرفت های چشمگیر عرصه زیبایی به شمار می آید. این روش یکی از راه های موثر و سریعی است که افراد می توانند برای جوانسازی پوست چهره خود از آن استفاده کنند. استفاده از این روش نیاز به انجام یک سری اصول و قوانینی دارد که در صورت رعایت می توان شاهد نتیجه ای فوق العاده در پوست بود. اگر فیلر را با شناختی کامل و تحت نظر پزشکی متخصص و با تجربه و با مواد درجه یک انجام داد می توان به تاثیر مثبت آن امیدوار بود.
2 Comments
سلام مراقبت هایی که باید قبل از تزریق ژل داشته باشیم چیه؟
از مصرف داروهای ضد انعقاد مانند اسپرین، ویتامین E و C از دو هفته قبل خودداری کنید. داروهای ضد التهاب مثل ایبوپروفن و داروهای مشابه را یک هفته قبل از تزریق قطع کنید.یک هفته قبل از درمان از دخانیات و الکل استفاده نکنید.